recept: Paradicsomos káposzta, Kifőzde
Paradicsomos káposzta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kis fej édeskáposzta,
1,2 l csabai paradicsom ivólé,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dkg zsír,
őrölt bors, egész kömény,
pirospaprika, liszt, cukor, citromlé


A káposztát megmosom, ha kell, külső leveleit leszedem, torzsáját kiszedem, négy darabra vágom, fél centiméteres csíkokra szeletelem, és felengedem egy liter paradicsomlével.
Teszek bele 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt, késhegynyi törött borsot és kétszer annyi egész köményt, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Nyáridőben pár paradicsomot is teszek bele, lehéjazva, felszeletelve.
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát, ezen zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverek egy mokkáskanál pirospaprikát, majd felöntöm 2 dl paradicsomlével és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről.
Citromlével ízesíthető. Édeskés-savanykás ízű legyen, ügyeljünk arra, nehogy valamelyik íz domináljon.
Feltétnek adhatunk hideg sült húst, fasirtot, pörköltet.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: fasirt
 pörkölt
 sülthús

Forrás: Anyám receptje alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.18. Utoljára frissítve: 2008.11.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 22:07:34 - 2.31)
Hozzászólások:

Sancho (2012-09-23 09:43:00):
Ebbe csak jót tudok ajánlani: ropogósra sült kolbászt beledugok a káposzta közé, s együtt párolom. Tejföllel tálalva. Nyam Nyam...

Kifőzdés (2012-09-24 12:58:00):
Ezzel alapjaiban rengetném meg milliók elképzelését a paradicsomos káposztáról! Még hogy tejföl... A kolbász jöhet :-)

Megjegyzés a recepthez